(4 personen)
Bereiden: 35 minuten
Een geurige schotel waar je acuut een vakantiegevoel van krijgt. En boordevol verse groenten, dus nog gezond ook. De couscous zelf is een fluitje van een cent: wellen in kokend water en klaar is Kees. Neem het liefst lekker pittige chorizo van de slager, of voeg een extra chilipepertje toe. Of een lepeltje harissa uit een tube natuurlijk.
Nodig:
300 g couscous
200 g chorizo aan een stukje
200 g haricots verts
2 uien
2 kleine courgettes
1 aubergine
1 rode paprika
2 knoflooktenen
1-2 gedroogd chilipepertje
scheut olijfolie
2 eetl ras el hanout
zout & peper
- Snipper de ui en fruit in een grote braadpan heel zachtjes glazig in een flinke scheut olijfolie.
- Snij intussen de courgette, aubergine, paprika en boontjes in stukjes.
- Snij de chorizo in blokjes en hak de knoflook fijn.
- Doe alles bij de ui en fruit al omscheppend op hoog vuur even mee.
- Schep de ras el hanout erdoor, de verkruimelde chilipeper, zout en peper.
- Voeg een klein scheutje water toe. Zet een deksel op de pan en laat de groente op laag vuur in een half uur zachtjes gaar worden.
- Couscous: doe de couscous in een kom, giet er 350 kokend water, een klein scheutje olijfolie en wat zout bij, schep even om en dek af met een deksel of bord.
- Laat een kwartiertje staan tot al het water is opgenomen.
- Schep met een vork de couscous goed los tot er geen klontjes meer zijn. Bewaar afgedekt tot de groente klaar zijn.
Serveren:
Schep een berg couscous in het midden van een grote platte schaal. Schep het groente-chorizomengsel er omheen.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!