(2! personen)
Bereiden: 15 minuten
Altijd goed voor de lekkere trek, tosti’s. Maar dan natuurlijk niet zo eentje met kleffe kaas en hormonenham. Kies voor culinair verantwoord, met lekker brood, dito geitenkaas en verse groente. Wil je ‘m vegetarisch? Dan laat je natuurlijk de ham achterwege.
Nodig:
2 lekkere broodjes (ciabatta, pistolet, waldkorn, etc)
2 plakken aubergine
2 stukjes zachte geitenkaas
2 plakken parmaham
paar blaadjes rucola
1 eetl pijnboompitten
½ teentje knoflook
1 takje verse rozemarijn
een scheutje olijfolie
En een tosti-apparaat natuurlijk (zo’n klapgrill)!
- Hak de knoflook en rozemarijn heel fijn.
- Roer er een scheutje olijfolie door.
- Rooster de pijnboompitten al omscheppend goudgeel in een droge koekenpan.
- Snij de aubergine in dunne plakken en grill ze eventjes in het tosti-apparaat, of anders even om en om in een hete grillpan.
- Besmeer het opengesneden broodje met een beetje knoflook-rozemarijnolie
- Beleg het met de geitenkaas, parmaham, gegrilde aubergine, rucola en geroosterde pijnboompitten.
- Even in het tostiapparaat doen en klaar.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!