(4 personen) / vegetarisch
Bereiden: 10 minuten
Een salade die het altijd goed doet. Fris van kleur en smaak, prima van tevoren te bereiden en een geheid succesnummer als bijgerecht, maar ook bij picknicks en feestjes. Het snelst klaar als je een keukenmachine met rasphulpstuk hebt. En natuurlijk mag je zelf naar eigen inzicht variëren met de verse kruiden.
Nodig:
2 winterpenen
2 friszure appeltjes (bv Elstar)
½ bosje verse dille
½ bosje verse peterselie
½ bosje verse koriander
1 citroen
± ½ – 1 dl olijfolie
1 tl Dijon-mosterd
1 el poedersuiker
zout & peper uit de molen
- Pers de citroen uit en giet het sap in een grote kom.
- Schenk er een ferme scheut olie bij, minstens evenveel als er citroensap is.
- Voeg mosterd, poedersuiker, zout en peper toe en klop met een garde tot een egale saus.
- Proef en voeg evt. extra olie, zout en/of suiker toe.
- Schil de wortel en appel, verwijder het klokhuis en rasp in sliertjes. Supersnel in de keukenmachine of met de handrasp (grove stand).
- Meng alles meteen door de saus tegen het verkleuren. Goed omscheppen.
- Hak de verse kruiden fijn en schep erdoor.
Lekker bij: Bastilla met kip en geroosterde amandelen
Dit is de korte versie van het recept. Zie de leuke handgeschreven en geïllustreerde printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!