Er staan veel prachtige gerechten in het gisteren besproken kookboek Arabia, maar deze was de eerste waar mijn begerige oog op viel. Dit recept van citroenaardappeltjes met koriander is een is een pittige variant van Libanese aardappeltjes met citroen, die vooral veel gegeten worden door Libanese Armeniërs.
Nodig voor 4-6 personen:
1 kg nieuwe aardappels
zout en zwarte of chilippeper
4 knoflooktenen
5-6 el olijfolie
sap en rasp van 1,5 citroen
rasp van 1 sinaasappel
handvol fijngesneden koriander
chilivlokken of pul biber (Turkse chili)
Verwarm de oven voor op 240°C. Kook de aardappels al dan niet geschild 10 minuten in ruim kokend water met wat zout. Snij de aardappels in kleine blokjes. Snij de knoflook fijn. Meng de aardappeltjes met de knoflook, wat olie en wat zout en peper. Bak ze in circa 30 minuten knapperig en bruin. Meng dan met het citroensap en de citroenrasp, de sinaasappelrasp, koriander en chilivlokken naar smaak. Serveer warm of koud.
Dit recept komt uit het boek Arabia van Merijn Tol en Nadia Zerouali.