De Nederlandse televisiemakers hebben ineens zowaar de smaak te pakken. Vanmiddag begint er alweer een nieuw kookprogramma van eigen bodem, dit keer met Eten & Daten-kok Mathijs Vrieze. Puur Smaak, heet het programma. Naar verluidt ‘een eigentijds kookmagazine over het goede leven waarbij biologisch gekookt wordt’. Sponsor is dan ook Biologica, een organisatie voor biologische landbouw en voeding, bekend van het adopteren van kippen en appelbomen. En dus niet de speciaalzaak in noten, koffie en chocolade waar je op terechtkomt als je – zoals ik – puursmaak.nl intypt.
Sonja Bakker met smaak
Mathijs Vrieze timmert hard aan de weg. Een aantal maanden geleden verscheen zijn eerste dieetkookboek, waarin hij zich positioneert als een Sonja Bakker, maar dan met smaak. Volgens zijn eigen reactie op dit weblog zijn er inmiddels maar liefst 50.000 exemplaren van verkocht. Het enige recept dat ik zelf ooit van hem maakte, mislukte jammerlijk, maar dat lag waarschijnlijk meer aan het apparaat (de Tefal Actifry) dan aan arme Matthijs.
Ingrediënt centraal
In dit nieuwe programma gaat hij lekker en verantwoord koken met een keukenkluns m/v die voorheen nooit biologisch kookte, maar als het goed is nu natuurlijk het licht zal zien. Want biologisch koken is niet bewerkelijker of tijdrovender dan gewoon koken, maar wel lekkerder, aldus Mathijs. In elke aflevering staat een specifiek ingrediënt centraal, variërend van seizoensproducten als aardbeien of asperges tot een bezoekje aan een biologische wijngaard.
Puur Smaak, elke vrijdag 16.35 – 17.05 uur, herhaling op maandag 11.20 – 11.50 uur, RTL 4.