Ik moest er even tussenuit. Het nieuwe kookboek 2 was grotendeels af (nou ja, de recepten en fotografie dan) en de royalties van Koken met Karin kookboek 1 waren binnen. Een goed moment om de benen te nemen. Althans het vliegtuig. Een eiland met de naam ‘Paling’ leek me een culinair verantwoorde bestemming. Anguilla dus, waarvan ik tot nu toe nog werkelijk niemand ben tegengekomen die weet waar het ligt. Ik zelf eerst ook niet, maar het blijkt een piepklein eilandje met beeldschone stranden iets ten noorden van Sint Maarten. Een week lang lekker niet koken, maar wel heerlijk eten. Geen paling te bekennen, maar wel veel kreeften en langoesten.
Als je nog een vakantiebestemming zoekt in de categorie sprookjesachtig, dan kan ik Hotel Cap Juluca van harte aanbevelen. Een volgens de reisgids onvervalste jetsetlocatie en ik heb George Clooney altijd al eens in het wild in zwembroek willen tegenkomen, dus dat leek me uitermate geschikt voor een weekje luieren onder een palmboom en boeken lezen (nee, gewoon literatuur, nu eens geen kookboeken). Een hotel zonder sloten op de deuren en zonder klokken, dus alle besef van tijd was weg. Behalve dan dat er elke middag stipt om half vier een swingende reggae beach attendant langs kwam wandelen met versgemaakte sorbetijsjes. Variërend van passievrucht, limoen, kokos, chocola tot aardbei en dan vergeet ik nog zeker zes smaken.
De komende week volop tropische zeerecepten!