(4 personen)
Bereiden: 10 minuten
In de koelkast: 3 – 4 uur
Deze puddinkjes zijn romig-zacht met een vleugje vanille. Elegant en ook nog eens supersnel om te maken. Ze moeten wel een tijdje opstijven in de koelkast, dus begin op tijd.
Nodig:
250 ml slagroom
250 ml volle melk
50 g suiker
3 blaadjes gelatine
1 vanillestokje
Coulis:
150 g bosvruchten (diepvries)
3 el suiker
- Doe melk en room in een pan.
- Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap het zwarte binnenste eruit. Doe stokje en schraapsel in de pan, plus suiker.
- Breng op laag vuur aan de kook en laat 5 minuten heel zachtjes koken.
- Laat intussen de gelatine weken in koud water en maak de coulis.
- Coulis: zet het bevroren fruit met de suiker 2×1 minuut in de magnetron, goed roeren.
- Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze van het vuur af door de hete room.
- Spoel 4 kopjes om met koud water.
- Giet de hete room erin, laat even afkoelen en zet dan 3-4 uur in de koelkast om op te stijven.
Serveren:
Steek met een mesje de randjes los en stort de panna cotta’s op bordjes.
Schep de (koude of warme) coulis er omheen.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!