Hoe ze mij soms weten te vinden is me een raadsel, maar ik kreeg persoonlijk bericht dat de fameuze chocolaatjes en macarons van Pierre Hermé vanaf Valentijnsdag ook in Nederland online te bestellen zijn. Ah des macarons! Pastellerige zoete zaligheden. Een typisch Frans gevalletje. Twee gladde ronde koekje op basis van eiwit, amandelen en suiker op elkaar geplakt met een zachte vulling. In alle kleuren van de regenboog en nog meer verschillende smaken. Pierre wie? Kent u ‘m nog niet?
De ‘Picasso de la pâtisserie’, ‘Pastry Provocateur’, Virtuose du sucré’, ‘Dior des desserts’? Hij is zijn zoete imperium nota bene ooit begonnen in Tokio, maar heeft inmiddels ook sinds jaar en dag twee deftige boutiques in Parijs. Surfend over de website langs de krankzinnigmakende foto’s en het fraaie ronkende proza weet ik weer waarom ik ook alweer Frans ging studeren. De gourmandises van Pierre Hermé zijn namelijk niet gewoon lekker, maar ‘une expérience incomparable, un voyage dans l’univers de goûts, de sensations et de plaisirs’. Nee, da’s nog eens wat anders dan ‘Hé word wakker hier is de bakker’.
Toch maar eens een doosje bestellen? Hmm, is dit niet bij uitstek iets wat je toegestuurd moet krijgen van een stille aanbidder? Hint, hint, nudge, nudge? Enfin, misschien moet ik gewoon hoognodig weer eens naar Parijs.