Petra de Hamer vindt zichzelf geen echte foodblogger, maar ze heeft wel een website en een weblog en ze is auteur van o.a. de twee succesboeken Hoge Hakken in de Keuken. Voor deze foodbloggersmarathon was er eigenlijk maar één vereiste: het favoriete recept moet op het web staan. Daarmee was de keuze meteen makkelijk, want ze heeft er welgeteld maar eentje online. Maar dan wel een keiharde klassieker bij jong en oud: Kip met friet en appelmoes.
Recept
Petra: ‘Eén favoriet recept heb ik niet. Erger nog, er staat maar één recept van mij online en wel op mijn website. Dat is de kip met friet en appelmoes. Vinden niet alleen mijn eigen kinderen maar ook mensen van 5+ lekker. Kind kan de was doen. Tegenwoordig keer ik de kip trouwens halverwege de braadtijd om, borstkant als laatste en stop ik ook nog wel eens een half citroentje in de buik. Of geen olie maar klontjes boter. ‘
Waarom foodblogger?
Petra houdt sinds juli 2006 een weblog bij: ‘Het blog is ontstaan als logisch vervolg op mijn website. Die zie ik meer als een online portfolio, het weblog is voor up-to-date informatie. Ik schrijf over mijn publicaties en alles wat daar bij komt kijken (boekpresentaties in het land etc). Ook schrijf ik over andere dingen die het leven leuk & lekker maken (fotografie, reizen, shoppen-eten-slapen) want anders wordt het wat eentonig. Een foodblogger ben ik niet, eigenlijk – zoals ik ook niet alléén maar culinair journalist ben. Ook maak ik niet elke avond een foto van mijn bord. Misschien toch maar eens mee beginnen?’
Wij wachten af!
Favoriete foodblogs
‘Verfrissende foodlogs vind ik die van Mevrouw Gerritsen en Meneer Wateetons. Een fijne resto-website die ik net ontdekt heb, is Talkin’ Food.’