Ze waren al eerder te gast op deze website, maar ook in deze foodbloggersmarathon mogen ze natuurlijk niet ontbreken: Ellen en Paul Verhees van het Ministerie van Eten en Drinken. Ondanks zachte aandrang mijnerzijds konden ze écht geen favoriet kiezen. De favoriet hangt namelijk af van seizoen, locatie en/of gezelschap. Het is niet anders. Zit u binnenkort in de caravan? Probeert u dan eens de verse kalfslever of de forel. En komt er een groot gezelschap eten? Dan is de lamsbout een aanrader. En voor gewoon met z’n tweetje hebben ze ook al zoveel lekkere mogelijkheden.
Favorieten
Ellen: ‘Heel moeilijk! Eén favoriet te noemen. Dat is voor mij heel afhankelijk van tijd, jaargetijde gezelschap en nog veel meer: als we bijvoorbeeld in onze caravan zijn koop ik verse kalfslever, gewoon even om en om bakken… of een forel, twinkelend vers… die lust ik alleen nog daar! Thuis met een groot gezelschap is de grote lamsbout wel favoriet. En gewoon samen, verse pasta met zojuist geplukte eekhoorntjesbrood of anders wel de kip met veertig teentjes knoflook. Je ziet het ik kan niet kiezen, er zijn zoveel lekkere dingen.’
Tja, geef haar eens ongelijk…
Waarom foodblogger?
Ellen schrijft al heel lang over eten ‘gewoon op papier’. ‘In 1999 elke heb ik dagelijks beschreven wat we gegeten hebben om een soort beeld van de twintigste eeuw te krijgen. Dat beviel zo goed dat ik in april 2005 een weblog startte. Toen ik eenmaal begon met schrijven bleek dat heel handig; hoeveel mensen eten wat en wanneer. Wat en wanneer heb ik gasten te eten gegeven enzovoorts. Handig om terug te kunnen kijken. En, al die anderen… het is toch vooral een hobby voor mijzelf. Ik krijg er ook steeds meer plezier in om de verhalen op te schrijven en ze af en toe terug te lezen. Het dwingt me ook om achtergronden uit te zoeken, ik vind het leuk om op die manier te leren.’
Favoriete weblogs
‘Ik heb niet echt één favoriet, ik bekijk en lees er een aantal: De Wijnerij, Wijnkronieken, Edith, Karin, Arden, Lien, Klary Koopmans en Janneke Vreugdenhil, heel leuk vind ik in ieder geval Meneer wat eet ons. Ik moet vreselijk lachen om zijn omschrijvingen van wat er zoal mislukken kan. Heel verhelderend en eerlijk ook. Verder volg ik Bieslog en voor mijn werk ook nog een flink aantal niet foodbloggers.’