Mieke Hollander mocht natuurlijk ook niet ontbreken in deze foodbloggersmarathon, al was het maar vanwege haar geweldig leuke (en bewegende) illustraties. Ze is ergens in 2005 begonnen met Mieke’s kookschriftje en is bovendien gezegend met een hoogsteigen ‘chef inkoop’: ‘Elke dag bedenkt hij wat we die dag zouden kunnen eten – en doet hij ook nog eens alle boodschappen’. Hmm, zo’n man, daar tekenen we allemaal voor, toch? Mieke’s favoriete recept is Lamsfilet met flageolets.
Recept
De favoriet van Mieke is lamsfilet met flageolets (liefst van royal mail) – een echt wintergerechtje. Gemakkelijk en snel. Eigenlijk moeten we streng zijn. Er mag maar één recept favoriet zijn, maar vooruit, een eervolle vermelding gaat naar Mieke’s kleine rijsttafel, ‘die ik toch weer eens hoop te maken’.
Waarom foodblogger?
Ze is ‘ergens in 2005′ begonnen omdat ze ‘naast een website ook een weblog wilde en daarin per se niet over mezelf en mijn hebben en houden wilde kwebbelen. Toen dacht ik er aan om mijn recepten eens online te zetten. En dat blijkt in de eerste plaats handig/overzichtelijk voor mijzelf.
Helaas krijg ik erg veel spam (tot zo’n 800 per dag) – en dat hindert me. Heb het reactieding wel uitgezet, maar niks helpt.’
Favoriet foodblog
Koken.blogo ‘omdat jij/zij er in slaagt vrijwel elke dag met wat leuke culinair nieuwtjes en/of een recept te komen. Andere foodblogs lees ik zelden. ‘