Wiebke van der Scheer runt een leuke galerie (Artacasa) in hartje Amsterdam, vol betaalbare, fleurige en lekkermakende kunst. Omdat eten en drinken op veel schilderijen een prominente rol innemen, en Wiebke zelf ook graag achter de pannen staat, ontstond het idee om een kookboek te maken. Maar dan wel een kunst-kookboek, waarin het mooie en het lekkere gecombineerd worden. Ze vroeg al haar kunstenaars plus wat vrienden en aanverwanten om hun lekkerste recept in te sturen en combineerde dat met afbeeldingen van kunstwerken. Het resultaat is een prachtig boekje met 160 pagina’s vol bijzondere recepten en heerlijke schilderijen.
Goed gevoel
De kleurrijke schilderijen spatten van de pagina’s: mensen aan tafel, een dame slapend op de bank, een glaasje wijn, een kopje thee, een fijn stilleven, grappige dieren, allemaal relaxte kunstwerken die je een goed gevoel geven. Mocht je trouwens helemaal hebberig worden dan zit er in het boek een kortingsbon voor 10% korting op je eerstvolgende kunstwerk bij Artacasa. Handig!
Recept van Karin
Wiebke heeft hoogstpersoonlijk zelf alle recepten uitgeprobeerd en gefotografeerd. De foto’s vind je niet in het boek, maar wel op de website. Zelf heb ik trouwens ook nog een recept aangeleverd, voor bij een schilderij van de Franse kunstenares Marie Godest, waar ik zelf verschillende werken van in huis heb. Een Frans-achtig recept uiteraard, met camembert.
Wiebke van der Scheer, Artacucina, 15 euro plus verzendkosten.
Het boek is in de boekhandel verkrijgbaar, maar ook in de galerie zelf en via de website van Artacasa.