(4 personen)
Wachttijd: 1 dag
Bereiden: 5 minuten
Dit is feitelijk geen sorbetijs, maar lijkt eerder een granité. Het korrelige effect pas echter wonderwel bij de structuur van de frambozen. Ahornsiroop is ook wel bekend onder de naam maple syrup en wordt in Amerika volop over de pannenkoeken gegoten. Het is geuriger en minder zoet dan ‘onze’ stroop. Maar gewone suiker kan natuurlijk ook als alternatief.
Nodig:
500 gram verse frambozen
3 flinke eetlepels ahornsiroop (alias maple syrup, natuurwinkel/delicatessenwinkel)
125 ml slagroom
1 dag van te voren of langer:
- Doe de verse frambozen losjes in een of meer plastic diepvrieszakjes en leg ze plat in de vriezer.
Vlak voor het serveren:
- Klop de slagroom lobbig (= niet helemaal stijf) met 1 el ahornsiroop.
- Doe de bevroren frambozen en 2 el ahornsiroop in de keukenmachine of blender.
- Laat 1-2 minuten draaien tot je een mooi sorbetijs ziet ontstaan met nog stukjes framboos erin.
- Proef of het ijs zoet genoeg is, voeg anders nog wat ahornsiroop toe.
Serveren:
Schep het sorbetijs in mooie glaasjes met de room erover.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!