(4 personen)
Bereiden: 15 minuten
Sappige zomerse perziken zijn heerlijk om zo in te bijten, maar soms stuit je op exemplaren die nog niet helemaal rijp zijn. Dan is dit een ideaal recept. De combinatie met sinaasappelsap en basilicum is bovendien verrassend.
Nodig:
4 niet al te rijpe perziken
40 g boter
4 flinke el vloeibare honing
2 perssinaasappels
8 blaadjes verse basilicum
4 bolletjes (vanille)ijs
- Schil de perziken en snij ze elk in 8 dikke partjes.
- Pers de sinaasappels uit.
- Snij de basilicum in dunne reepjes.
- Laat in een koekenpan de boter smelten met de honing.
- Doe de perzik erin en laat al omscheppend op niet al te hoog vuur 2 minuten bakken.
- Giet het sinaasappelsap erbij. Zet het vuur hoog en laat inkoken tot een iets stroperige saus (circa 2-3 minuten).
Serveren:
Verdeel de warme perziken met saus over 4 mooie schaaltjes. Schep er een bolletje ijs op. Strooi de basilicum erover.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!