(4 personen)
Bereiden: 5-15 minuten
Wachttijd: 1 uur of langer (marineren)
Barbecue: 5 minuten
Een heerlijk snel barbecuegerecht, waarbij het geheim zit in de lekkere marinade. Garnalen op het rooster vallen er doorheen, dus gebruik zo’n handig grillmandje met gaten, dan kan ook meteen de overtollige marinade makkelijk weglopen. Geen barbecueweer? Gewoon bakken in de koekenpan kan natuurlijk ook.
Nodig:
500 g rauwe tijgergarnalen of gamba’s
1 dl kokosmelk
2 el Thaise groene currypasta
1 el sesamolie
1 el honing
stukje verse gember (± 4 cm)
1 limoen
handje verse koriander
- Pel de garnalen maar laat het staartje zitten (of koop gepelde garnalen met een staartje = sneller).
- Meng de currypasta met de kokosmelk, sesamolie en honing in een grote kom.
- Schil de gember en rasp erboven fijn.
- Leg de garnalen erin en laat marineren (minimaal een uur, hoe langer, hoe lekkerder).
- Snij de limoen in partjes en hak de koriander fijn.
Barbecue:
- Laat de garnalen uitlekken.
- Zet een grillmandje met gaten op de barbecue, doe de garnalen erin en laat ze al omscheppend in een paar minuten gaar worden.
Serveren:
Met partjes limoen ernaast en wat verse koriander erover gestrooid.
Lekker met en stokbrood met kruidenboter.
Wijntip van Harold Hamersma
Sauvignon Blanc, maar ook Pinot Gris of Grigio, Riesling. En ook de liefhebbers van droge rosé komen aan hun trekken.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!