(4 personen) / Vegetarisch
Bereiden: 10 minuten
In de pan: 15 minuten
Een Hollands-Italiaans bord waarop vaderlandse asperges, botersla en brokkelkaas gecombineerd worden met zuidelijke pesto en pijnboompitten. Lekker met een fluwelig zachtgekookte eitje erover, dat het lekkerst is om tot de laatste druppel op te vegen met wat knapperig ciabattabrood.
Nodig:
1/2 krop botersla
8 witte asperges
100 g overjarige brokkelkaas
2 eieren
2 el pijnboompitten
Wat verse blaadjes basilicum
Pesto-vinaigrette:
6 el olijfolie
2 el witte-wijnazijn
1 el verse pesto
zout&peper
- Snij of breek de houtige onderkanten van de asperges en schil ze vanaf de kop.
- Kook ze in water met zout in ± 15 minuten gaar (check!). Giet ze af en laat goed uitlekken.
- Haal intussen de slablaadjes los van de krop, was ze en maak ze goed droog. Verdeel over 2 grote borden.
- Schaaf de kaas in stukken.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Kook de eieren zacht.
- Klop in een kommetje de vinaigrette.
Serveren:
- Verdeel de asperges over de sla.
- Strooi kaas en pijnboompitten erover.
- Pel voorzichtig de eieren, halveer ze en leg ze erop met een beetje zout erover.
- Sprenkel de vinaigrette over de salade. Strooi de basilicumblaadjes erover.
- Lekker met ciabatta.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!