(4 personen) / Vegetarisch
Bereiden: 20 minuten
In de oven: 20 minuten
Kleine hartige taartjes met een smeuïg groene vulling van doperwten met groene asperges. Met taartdeeg uit de diepvries en heel makkelijk om van tevoren klaar te maken.
Nodig:
4 plakjes hartige taartdeeg (diepvries)
16 groene asperges
150 g diepvriesdoperwten
3 lenteuitjes
200 ml slagroom
100 g parmezaanse kaas (stukje)
3 eieren
zout & peper
1 tl suiker
wat boter + bloem (invetten vorm)
- Oven voorverwarmen op 200°C.
- Spreid de plakjes deeg uit op het aanrecht om te ontdooien.
- Breng de doperwten met de slagroom, wat zout en suiker aan de kook.
- Laat 5 minuten zachtjes koken tot de doperwten gaar zijn.
- Pureer met de staafmixer en laat afkoelen.
- Snij de houtige onderkanten van de asperges en kook ze 5 minuten in water met zout.
- Snij de lenteui in ringetjes.
- Rasp de kaas.
- Klop in een kom de eieren los en klop de doperwtenpuree, geraspte kaas en royaal peper en zout erdoor.
- Vet vier (vierkante) ovenschaaltjes in met boter en bestrooi met wat bloem.
- Doe het deeg erin, zorg voor opstaande randjes.
- Leg de asperges erin. Giet het eimengsel erover.
- Laat in de oven in ± 20 minuten gaar en knapperig worden.
Serveren:
Wip de taartjes uit de ovenschaaltjes en serveer op borden.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!