(4 personen) / Vegetarisch
Bereiden: 10 minuten
In de pan: 20 minuten
Een mooi groen vegetarisch stamppotje met knapperige nootjes. Lekker met verse spinazie, liefst kleine blaadjes babyspinazie. En er gaat ook wat kruidenkaas met knoflook door.
Nodig:
1 kg kruimige aardappels (afkokers)
200 g (baby)spinazie
50 g walnoten
40 g kruidenkaas (à la boursin, paturain)
2 dl melk
zout & versgemalen peper
versgeraspte nootmuskaat
klontje boter
- Schil de aardappels, snij ze in even grote stukken en kook ze gaar in ± 15 minuten.
- Was de spinazie, slinger goed droog en snij iets kleiner.
- Hak de walnoten grof.
- Verwarm de melk met de boter.
- Laat de kruidenkaas erin smelten
- Giet de aardappels af en stamp ze fijn.
- Roer de hete botermelk erdoor tot een smeuïge puree.
- Meng in porties de spinazie erdoor, flink roeren tot de spinazie slinkt.
- Roer van het vuur af de walnoten erdoor.
- Breng op smaak met zout, peper en versgeraspte nootmuskaat.
Serveren:
Verdeel de stamppot over 4 borden.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!