(2 personen) / Vegetarisch
Bereiden: 20 minuten
Raapsteeltjes zijn de ultieme lente-groente. In de wok zijn ze supersnel klaar. Samen met pesto zorgen ze voor een mooi groen bordje pasta. Gebruik wel verse pesto (zó makkelijk om zelf te doen!), dat maakt een wereld van verschil.
TIP: maak de pesto eens met amandelen in plaats van pijnboompitten en strooi ook wat geroosterde grofgehakte amandelen over de spaghetti.
Nodig:
200 g spaghetti
2 bosjes raapsteeltjes
1 knoflookteen
2 flinke el verse pesto
scheutje olijfolie
stukje parmezaan
zout & peper
- Kook de spaghetti al dente in ruim kokend water met zout.
- Hak de knoflookteen fijn.
- Was de raapsteeltjes en verwijder de worteltjes. Slinger droog in de slacentrifuge.
- Schaaf alvast wat reepjes parmezaan.
- Verhit een scheut olijfolie in de wok.
- Giet de spaghetti af in een vergiet.
- Wok de knoflook en raapsteeltjes al omscheppend tot de raapsteeltjes slinken (gaat heel snel).
- Schep de spaghetti erdoor.
- Roer er 2 flinke eetlepels verse pesto door.
Serveren:
- Schep de groene pasta op twee borden.
- Royaal versgemalen zwarte peper en zout erover.
- Giet er een scheutje olijfolie over.
- Bestrooi met de parmezaan.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!