(4 personen)
Bereiden: 25 minuten
Dit pakketje van gerookte zalm bevat smeuïge garnalen en tomaat, op smaak gebracht met o.a. een scheutje sherry. Het gerecht is helemaal van tevoren te bereiden. Onmisbaar instrument: plasticfolie waarmee je het geheel tot mooie strakke buideltjes draait.
Nodig:
200 g gerookte zalm
100 g grijze garnalen
1 vleestomaat
1 sjalotje
4 el mayonaise
1 el tomatenketchup
0,5 el gembersiroop
2 el sherry
1 citroen
handje bieslook
2 handjes gemengde sla
zout&peper
- Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snij in kleine blokjes.
- Snipper het sjalotje.
- Roer de mayonaise, ketchup, sherry en gembersiroop tot een sausje.
- Breng op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap.
- Doe 3 flinke eetlepels van deze saus in een kom, samen met de garnalen, tomatenblokjes en sjalotje door.
- Knip de bieslook erboven fijn en schep alles door elkaar.
- Bedek een klein schaaltje met een vel plasticfolie.
- Beleg het schaaltje met ¼ deel van de gerookte zalm en laat de zalm iets overhangen.
- Schep ¼ deel van het garnalenmengsel erin.
- Vouw de gerookte zalm eroverheen.
- Pak de folie op, en draai strak op tot een bolletje. (Kijk op de printversie van dit recept voor illustratie)
- Maak er zo nog drie en bewaar de plastic bolletjes tot gebruik in de koelkast.
Serveren:
- Verdeel wat sla over 4 bordjes.
- Haal de buideltjes uit de folie en leg ze op de sla.
- Verdun de overgebleven saus met een klein beetje sherry en schep dit in een mooi lijntje langs de rand van het bord.
- Garneer met een mooi gedraaid dun schijfje citroen en een sprietje bieslook.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!