(8 stuks) / Vegetarisch
Bereiden: 25 minuten
Zelf loempiaatjes maken is helemaal niet moeilijk. Deze zijn met een vegetarische vulling van Hollandse wintergroenten. Handig om restjes groenten in te verwerken, varieer gerust zelf. De vierkante deegvellen koop je kant-en-klaar uit de diepvries van de supermarkt.
Nodig:
8 vellen spring roll pastry (diepvries)
½ winterpeen
¼ witte kool
2 lenteuitjes
stukje gember (3 cm)
1 knoflookteen
2 el ketjap manis
1 tl sambal
(wok)olie en plantaardige olie om te bakken
sweet chili sauce (flesje)
- Laat de vellen spring roll pastry ontdooien (maar niet uitdrogen).
- Snij de winterpeen en de witte kool in flinterdunne reepjes.
- Hak de bosui fijn.
- Hak de knoflookteen en de gember heel fijn.
- Verhit wat (wok)olie in een wok en roerbak de knoflookteen en de gember een paar tellen.
- Voeg de winterpeen en kool toe en roerbak tot ze gaar zijn.
- Voeg tegen het eind 1 tl sambal toe.
- Schep de bosui erdoor en de ketjap manis.
- Haal uit de wok en laat afkoelen.
- Leg op elk vel deeg wat groente en rol op (zie illustratie op de printversie van dit recept).
- Bak of frituur de rolletjes kort in plantaardige olie tot ze goudbruin zijn.
Serveren: met sweet chili sauce
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!