(4 personen)
Bereiden: 20 minuten
East meets west in deze oriëntaalse spaghetti met rivierkreeftjes, gember, kokos en verse koriander. Lekker pittig en vol van smaak. Bovendien snel klaar en supersimpel. En alle ingrediënten vind je gewoon in de supermarkt.
Nodig:
400 g spaghetti
400 g rivierkreeftjes (2 bakjes)
400 ml kokosmelk (2 blikken)
stukje verse gember (± 5 cm)
1 Spaanse peper
2 flinke knoflooktenen
bosje verse koriander
scheut vissaus
scheut olie (olijf of zonnebloem)
- Zet een grote pan op met water voor de spaghetti.
- Haal de rivierkreeftjes alvast uit de koelkast.
- Schil de gember en de knoflook en hak in kleine stukjes.
- Snij de peper in stukjes.
- Doe een scheut olie in een wok en fruit de gember, knoflook en peper zachtjes.
- Giet de kokosmelk erbij en een scheut vissaus.
- Laat op niet al te hoog vuur rustig borrelen en inkoken. Af en toe roeren.
- Doe de spaghetti in het inmiddels kokende water, plus zout.
- Hak de koriander fijn, maar bewaar wat blaadjes voor de garnering.
- Giet de nèt gare spaghetti af en doe bij de saus in de wok.
- Voeg de rivierkreeftjes en gehakte koriander toe en schep alles nog 1-2 minuut goed om.
- Voeg indien nodig nog wat zout toe.
Serveren:
In warme diepe borden met wat blaadjes koriander eroverheen gestrooid.
Lekker erbij:
Een salade van sappige tomaten (zonder pitjes) met rode ui en een lichte dressing.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!