(6 personen)
Bereiden: 20 minuten
In de vriezer: minimaal 4 uur
Deze parfait kombineert de smaak van amandel (amaretti-koekjes en amaretto-likeur) met volzoete frambozen tot een heel prettig mondgevoel. Een parfait, of in het Italiaans semifreddo, is een soort ijs, maar dan zonder roeren. Je mengt de ingrediënten door elkaar, giet ze in een vorm en laat het geheel rustig in de vriezer opstijven. Daarna snij je de parfait in plakken. Ideaal als afsluiter van een feestelijk etentje, want helemaal van tevoren te bereiden.
Nodig:
500 g frambozen
3 middelgrote eieren
250 g mascarpone
100 g witte basterdsuiker
1/4 l slagroom
4 el Amaretto
50 g amaretti-koekjes
- Bekleed een kleine cakevorm met plastic folie.
- Verkruimel de amaretti-koekjes.
- Pureer de helft van de frambozen met de helft van de suiker.
- Doe de eieren met de rest van de suiker in een grote kom en klop au-bain-marie dik en schuimig (zet de kom op een pan met daarin een bodempje kokend water, het water mag de pan niet raken)
- Haal de kom van het vuur en spatel de mascarpone en Amaretto erdoor.
- Klop de slagroom stijf en spatel erdoor.
- Spatel voorzichtig de overgebleven frambozen en de verkruimelde koekjes erdoor.
- Roer nu grofweg zigzaggend met een vork de frambozenpuree erdoor, zodat je een marmer-effect krijgt.
- Schep in de vorm, dek af met folie en laat in de vriezer in ± 4 uur bevriezen.
Serveren:
Snij de parfait in plakken. Garneer eventueel met wat frambozen.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!