(4 personen)
Bereiden: 10 minuten
In de oven: 30 minuten
Wie houdt er niet van rabarber? Na dit supermakkelijk toetje ben je vast óm. De rabarber wordt sappige moes in de oven, het zoete kruimellaagje geeft wat bite en het extra ingrediënt kardemom zorgt voor een bijzonder geurig en smakelijk accent. Kardemompeulen zijn in de toko verkrijgbaar, en neem anders poeder uit de supermarkt. En desnoods kun je het natuurlijk ook weglaten
Nodig:
500 g rabarber (± 4 lange stengels)
150 g suiker
5 kardemompeulen (of ½ tl poeder)
100 g bloem
75 g boter
snufje zout
- Oven voorverwarmen op 200°C.
- Vet 4 kleine ovenschaaltjes in met boter.
- Maak de rabarber schoon en snij in stukjes van ± 1 cm.
- Breek de kardemompeulen open en stamp de zwarte zaadjes fijn.
- Meng die samen met 100 g suiker door de rabarber.
- Verdeel over de 4 schaaltjes.
- Maak een kruimeldeeg door bloem, zout, de resterende 50 g suiker en de boter (in blokjes) met de mixer tot kruimels te kloppen. (Tip: keukenmachine!).
- Strooi de kruimels over de rabarber en zet de schaaltjes 30 minuten in de oven.
Serveren:
Lekker om zo te eten, of met wat ijskoud (vanille)ijs erbij.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!