(4 personen) / Vegetarisch
Bereiden: 30 minuten
In de oven: 25 minuten
Met kant-en-klare tortilla’s (Mexicaanse tarwepannekoekjes) maak je heel makkelijk deze lekkere rolletjes uit de oven. Gevuld met een kruidige tomatenvulling en twee soorten kaas. Met een mandje taco’s en snel zelfgemaakte guacamole erbij heb je in mum van tijd een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel staan!
Nodig:
4 grote tarwetortilla’s (‘wrap tortillas’)
800 gram tomaten (± 8 grote)
1 groene peper
½ rode ui
3 bosuitjes
2 bollen mozzarella
150 gram pittig belegen kaas (geraspt)
2,5 dl crème fraîche
handje verse koriander
1 limoen
zout & peper
- Oven voorverwarmen op 175°C.
- Ontvel de tomaten (kruislings insnijden en even onderdompelen in kokend water), verwijder de zaadjes en snij in blokjes.
- Snipper de rode ui en snij de bosui in ringetjes.
- Snij de groene peper (zonder zaadlijsten) in stukjes.
- Doe alles bij elkaar in een kom.
- Hak de korianderblaadjes grof en doe de helft erbij.
- Breng op smaak met flink zout & peper en wat limoensap.
- Snij de mozzarella in stukjes en rasp de andere kaas.
- Vet een ovenschaal in met wat boter (of leg bakpapier op de bodem).
- Spreid een tortilla uit en besmeer met wat crème fraîche.
- Verdeel 1/5 deel van het tomatenmengsel erover.
- Strooi 1/5 deel van beide kaassoorten erover.
- Rol de tortilla losjes op en leg hem met de naad naar beneden in de ovenschaal.
- Doe hetzelfde met de overige 3 tortilla’s.
- Bestrijk ze met de overgebleven crème fraîche.
- Bestrooi met de overgebleven tomaten en kaas.
- Zet de schaal in de oven en laat in ± 25 minuten goed heet worden.
Serveren:
Direct serveren met de resterende verse koriander erover gestrooid.
Lekker erbij: tortillachips met zelfgemaakte guacamole .
Dit is de korte versie van het recept. Zie de leuke handgeschreven printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!