(4 personen) / kan vegetarisch
Bereiden: 10 minuten
In de pan: 15 minuten
Een stamppotje hoeft niet altijd winters te zijn. Deze met raapsteeltjes is bijvoorbeeld heel licht en lente-achtig. En bovendien prachtig frisgroen door de verse kruiden. Lekker vegetarisch, maar ook heerlijk met knapperig uitgebakken spekjes erbij.
Nodig:
1 kg kruimige aardappels
2 bosjes raapsteeltjes (200 g)
1 handvol verse basilicum
1 handvol verse bladpeterselie
100 g Danish Blue
2 dl melk
klont boter
versgemalen peper
eventueel: 100 g spekreepjes
- Schil de aardappels, snij ze in even grote stukken en kook ze gaar in ± 15 minuten.
- Snij intussen de worteltjes van de raapstelen, was ze en maak ze goed droog (slacentrifuge).
- Hak ze grofweg in stukken.
- Maal de basilicum, peterselie en Danish Blue fijn in de keukenmachine.
- Breng de melk aan de kook.
- Giet de aardappels af en stamp ze fijn.
- Giet de kokende melk bij het kruiden/kaasmengsel en roer dit vervolgens door de aardappels.
- Voeg roomboter toe tot een smeuïge lichtgroene puree
- Meng de raapsteeltjes erdoor.
- Breng op smaak met peper & zout.
Serveren:
Snel verdelen over 4 borden.
Strooi eventueel wat knapperig uitgebakken spekreepjes er omheen.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!