(4 personen)
Bereiden: 10 minuten
In de pan: 20 minuten
Een heerlijk winters stamppotje met rauwe andijvie. Makkelijker kan bijna niet. De truc: andijvie héél fijnsnijden voor een mooi subtiel resultaat. Met een lekker worstje van de slager erbij. Varieer ook eens met bijvoorbeeld lamsworstjes of pittige merguez.
Nodig:
1 kg kruimige aardappels (afkokers)
400 g andijvie
300 g spekjes
1 dl melk
4 saucijsjes
zwarte peper
klontje boter
- Schil de aardappels, snij ze in even grote stukken en kook ze gaar in ± 15 minuten.
- Bak de saucijsjes rustig gaar in ± 15 minuten.
- Bak intussen de spekblokjes uit in een koekenpan.
- Snij de andijvie heel fijn.
- Verwarm de melk.
- Giet de aardappels af en stamp ze fijn.
- Roer de hete melk erdoor tot een smeuïge puree.
- Meng de andijvie, de spekjes en het bakvet van de saucijsjes erdoor.
- Breng op smaak met lekker veel versgemalen zwarte peper.
Serveren:
Verdeel de stamppot over 4 diepe borden. Snij de saucijsjes in plakjes en leg die er bovenop.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!