(4 personen)
Bereiden: 15 minuten
Denkend aan Bretagne zie ik terrassen vol moules-frites lunchende Fransen. Maar dat kan ook heel goed met Zeeuwse mosselen. Heel makkelijk om te maken, en het eet zo gezellig weg. Helemáál lekker met zelfgebakken patat .
Nodig:
2 kilo schoongemaakte mosselen
1 ui
1 prei
1 wortel
1 stengel bleekselderij
paar takjes platte peterselie
2 knoflooktenen
1 glas witte wijn
3 el crème fraîche
klontje boter
peper & zout
- Snipper de ui en de knoflook, snij de prei en bleekselderij in ringetjes en de wortel in dunne halve plakjes.
- Smelt een klontje boter in een flinke pan en fruit de groenten tot ze zacht zijn, maar niet bruin.
- Voeg peper en zout toe en wat fijngehakte platte peterselie.
- Doe de wijn erbij en laat aan de kook komen.
- Voeg de mosselen toe, doe de deksel op de pan en laat ± 4 minuten zachtjes koken.
- Schud de pan tussentijds goed heen en weer (deksel vasthouden).
Verfijnde variant:
Giet het kookvocht door een zeef in een andere pan en laat op hoog vuur even inkoken.
Roer de crème fraîche erdoor tot een mooie saus.
Serveren:
in vier diepe borden met het kookvocht of de saus erover. Lekker met stokbrood of zelfgebakken frieten .
Wijntip van Harold Hamersma
Drink de wijn door waarmee je kookt: Vin de Pays des Côtes de Gascogne, Muscadet of Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc/Steen.
Bewaar dit recept als pin op Pinterest:
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!