(1 bakje)
Bereiden: 10 minuten
Deze avocado-dipsaus maak je heel makkelijk zelf maar is vooral veel en veel lekkerder dan de kant-en-klare uit de winkel! Voor bij de tacochips, maar ook lekker met stokbrood of op toastjes.
Nodig:
2 rijpe (!) avocado’s
1 tomaat
1 limoen (of ½ citroen)
2 knoflooktenen
3 lenteuitjes
3 el crème fraîche
handje verse koriander
zout & peper
- Prak de avocado’s fijn met een vork.
- Besprenkel met wat limoensap.
- Knijp de knoflooktenen er boven uit.
- Roer de crème fraîche erdoor tot een smeuïge massa.
- Ontvel de tomaat (kruislings insnijden en even onderdompelen in kokend water), verwijder de zaadjes en snij in kleine stukjes.
- Snij de bosui in dunne ringetjes.
- Hak de korianderblaadjes fijn.
- Roer alles door elkaar en breng op smaak met flink wat zout & peper.
Serveren::
in een mooi schaaltje met tacochips erbij.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de leuke handgeschreven en geïllustreerde printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!