(4 personen)
Bereiden: 10 minuten
In de pan: 20 minuten
‘Koolrapen, lof, schorseneren en prei’, drs P. zong er al over. Schorseneren zien er met hun zanderige zwarte staken weinig aantrekkelijk uit, maar ze zijn verrassend heerlijk van smaak. Vooral als je ze op deze manier klaarmaakt, zijn ze boterzacht. Overigens blijft deze echte herfst/wintergroente verpakt in een krant vrij lang goed in de groentela van de koelkast.
Nodig:
750 g schorseneren
1/8 l slagroom
wat citroensap
zout
versgeraspte nootmuskaat
paar sprietjes bieslook
- Snij met een dunschiller de donkere schil eraf tot je een witte stengel overhoudt.
- Snij in stukjes en spoel goed schoon.
- Bewaar ze meteen in een pan water met wat citroensap, tegen het verkleuren.
- Giet het citroenwater af en vul de pan met vers water (en een snufje zout).
- Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken, tot ze net niet helemaal gaar zijn.
- Giet het water af. Voeg de room toe.
- Laat op heel zacht vuur in 10 minuten verder garen in de room.
Serveren: met wat versgeraspte nootmuskaat en geknipte bieslook.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!