(4 personen)
Bereiden: 10 minuten
Het betere bluswerk voor bij een hete curry (bijvoorbeeld lamscurry): deze komkommer-yoghurtsaus is heerlijk fris, maar toch spannend van smaak door de verse gember en munt. Goed van tevoren te maken, dan kunnen de smaken nog beter intrekken.
Nodig:
1 komkommer
300 ml volle yoghurt
handje verse munt
stukje verse gember (± 3 cm)
klein teentje knoflook
2 tl suiker
zout
- Schil de komkommer, snij hem doormidden en verwijder de zaadjes met een lepeltje.
- Snij in kleine blokjes (± ½ cm).
- Doe ze in een vergiet, bestrooi rijkelijk met zout en laat even intrekken.
- Doe intussen de yoghurt in een kom.
- Schil de gemberwortel en rasp hem erboven.
- Pers de knoflookteen uit.
- Scheur de munt in kleine stukjes
- Voeg de suiker toe.
- Spoel de komkommer af onder de koude kraan en laat even goed uitlekken.
- Voeg toe aan de yoghurt en roer alles door elkaar.
- Proef of er eventueel nog wat zout bijmoet.
Serveren: Lekker bij Lamscurry met cashewnoten, rozijnen en koriander.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!