(4 personen)
Bereiden: 20 minuten
In de oven: 20 minuten
Doe eens iets anders met wortels! Voor dit luchtige recept kun je zowel winterpenen als een bos worteltjes gebruiken. Het eerste is sneller schillen, het tweede is een tikje zoeter. Iedereen krijgt zijn eigen soufflévorm op zijn bord, maar je kunt natuurlijk ook eens variëren door de soufflé in één grote vorm te maken.
Nodig:
750 g wortelen
150 g kwark (= 4 flinke el)
4 eieren
handje sesamzaadjes
een handje verse koriander
1 el suiker nootmuskaat
peper & zout
wat boter om in te vetten
- Oven voorverwarmen op 180°C
- Wortelen schrappen en in plakjes gaarkoken in een bodempje water met wat zout en suiker gaar (circa 10 minuten).
- Splits de eieren in eiwitten en eigelen in twee verschillende kommen.
- Voeg aan de kom met eigeel de kwark, flink wat versgemalen peper en zout toe.
- Snijd de koriander fijn en rasp de nootmuskaat erbij. Meng alles goed door elkaar.
- Rooster de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan.
- Besmeer 4 soufflévormpjes (10 cm) dik met boter en bestrooi met de sesamzaadjes.
- Giet de wortels af en pureer ze met een staafmixer.
- Voeg toe aan het eigeelmengsel.
- Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het wortelmengsel.
- Doe alles snel over in de soufflévormpjes en schuif in de oven.
- Baktijd: circa 20 minuten.
Serveren: onmiddellijk!
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting, extra tips én variatiesuggesties!