(4 personen)
Bereiden: 20 minuten
Letterlijk betekent dit gerecht ‘Springt in de mond’, dus kun je nagaan hoe lekker het is. Oorspronkelijk is deze Italiaanse klassieker met kalfsvlees, maar deze variant is met varkenshaasjes: makkelijker verkrijgbaar en nog goedkoper ook. De heerlijke saus van zoete Marsala-wijn is een genot op zich!
Nodig:
2 varkenshaasjes
100 g parmaham
handvol blaadjes salie
1,5 dl zoete Marsala-wijn
1,5 dl room
2 flinke el bloem
½ runderbouillonblokje
zout & peper
olijfolie (om in te bakken)
250 g verse tagliatelle
- Zet een pan water (met zout) op voor de tagliatelle.
- Snij elk varkenshaasjes in 4 stukken. Zet ze op hun kant (snijvlak beneden), leg er een plastic zakje op en sla ze met een zwaar voorwerp plat tot ± ½ cm.
- Leg op elk lapje vlees een plakje parmaham en een paar blaadjes salie.
- Bestrooi met peper.
- Klap ze dubbel en steek er een cocktailprikker door zodat het flapje vast zit.
- Bestrooi ze met wat zout.
- Doe wat bloem in een bord en haal de flapjes aan beide kanten even door de bloem.
- Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en laat goed heet worden.
- Schroei het vlees dicht op hoog vuur, ± 2 minuten aan elke kant.
- Haal ze eruit en leg even op een bord.
- Doe de tagliatelle in het kokende water.
- Verkruimel het halve bouillonblokje boven het bakvet.
- Giet de Marsala erbij en laat even koken om de alcohol te verdampen.
- Roer er 1 tl bloem door, plus de room en wat peper. Laat aan de kook komen.
- Leg het vlees er weer in en laat het geheel op iets zachter uur nog even 2 minuten pruttelen.
Serveren:
- Giet de tagliatelle af en verdeel over vier borden.
- Leg er 2 vleesflapjes bovenop.
- Schep de saus erover.
- Garneer met een takje salie.
- Waarschuw iedereen voor de stokjes!
Lekker erbij: gemarineerde courgettesalade.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!