(4 personen)
Bereiden: 20 minuten
In de oven: 20 minuten
Deze heerlijke ovenschotel is snel gemaakt. Je kunt er zowel verse als diepvriesvis voor gebruiken. De zachtjes gaar gestoofde komkommer en de heerlijke saus van boursin en dille geuren je tegemoet vanaf je bord.
Nodig:
800 g kabeljauwfilet (vers of diepvries)
1½ komkommer
1 doosje boursin
1 dl slagroom
1 el Dijon mosterd
handje verse dille
paar plakjes jongbelegen kaas
5 – 10 kerstomaatjes
wat boter om in te bakken
zout & peper
- Oven voorverwarmen op 175°C.
- Snij de komkommer (mét schil) in vrij dikke (± ½ cm) halve plakjes.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en laat de komkommer in 10 minuten op zacht vuur glazig worden. Af en toe omscheppen.
- Hak in de tussentijd de dille fijn en snij de kerstomaatjes doormidden.
- Haal de komkommer van het vuur en roer de boursin erdoor.
- Voeg de slagroom toe, zout & peper en 2/3 deel van de gehakte dille.
- Verdeel de komkommer over de bodem van een ovenschaal.
- Leg de vis er bovenop.
- Bestrijk de bovenkant van de vis met wat mosterd en bestrooi met zout en peper.
- Bedek met wat plakjes kaas.
- Leg de kerstomaatjes bovenop.
- Bestrooi met de rest van de dille en nog wat peper.
- Zet in de oven en laat de vis in ± 20 minuten gaar worden.
Serveren: Lekker met rijst en een salade van radijsjes (zowel de radijsjes zelf als het frisgroene blad).
Wijntip van Harold Hamersma
Een houtvrije Chardonnay. Maar door het groene karakter van het garnituur is Sauvignon Blanc ook aan te raden.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!