(2 personen)
Bereiden: 8 minuten
Probeer eens groene asperges uit de grilpan: supersnel en verrukkelijk! In tegenstelling tot witte, kun je groene asperges zo’n beetje het hele jaar door kopen. En ze hebben als voordeel is dat je ze niet hoeft te schillen. Zie ook het bijbehorende filmpje:
Nodig:
300 g groene asperges
olijfolie extra vergine
½ citroen
grofgemalen zout
- Laat de grilpan gloeiend heet worden.
- Snij een flink stuk van de (taaie) uiteindes van de asperges (± 4 cm) tot ze in de pan passen.
- Leg de asperges op een rijtje in de pan.
- Begin na een minuutje met omdraaien (met een tang of 2 vorken).
- Blijf ze omdraaien tot ze overal mooie zwarte streepjes hebben (in totaal ± 5 minuten)
- Haal de asperges uit de pan en spreid ze uit over een mooi groot bord.
- Laat even uitdampen.
- Sprenkel er olijfolie overheen en knijp wat citroensap erboven uit.
- Bestrooi met grofgemalen zout.
Serveren: op kamertemperatuur
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!