(6 punten)
Bereiden: 15 minuten
In de oven: 15-20 minuten
Een knapperige taartbodem, romige sinaasappelmascarponevulling en gemarineerde aardbeien bovenop: dit is een van de makkelijkste zomertaarten die je kunt bedenken. Erg lekker ook als toetje. Je maakt alles van tevoren klaar, en doet de assemblage op het laatste moment.
Nodig:
4 plakjes bladerdeeg
1 bakje mascarpone (250 g)
2 el suiker
1 doosje aardbeien
1 sinaasappel
scheutje balsamico-azijn
eventueel: scheutje Cointreau
beetje boter om in te vetten
pak droge bonen (bakvulling)
- Oven voorverwarmen op 225°C.
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg en plak ze aan elkaar tot één grote lap.
- Vet een springvorm (Ø 22 cm) in en doe het deeg erin.
- Strooi 1 el suiker erover en prik met een vork een paar keer in.
- Bak de bodem 10 minuten blind met bakvulling (zie printversie voor uitleg).
- Verwijder de bakvulling en zet de bodem terug in de oven tot goudbruin en knapperig.
- Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.
- Rasp de schil van de sinaasappel en pers hem uit.
- Roer de mascarpone los met 1 el suiker, 1 el sinaasappelsap en de geraspte schil (en evt. een scheutje Cointreau).
- Maak de aardbeien schoon, snijd ze doormidden en doe ze in een kom.
- Roer de rest van het sinaasappelsap en de balsamico-azijn erdoor en zet even weg.
Serveren:
- Haal de taartbodem uit de vorm en zet op een schaal.
- Schep de mascarpone gelijkmatig over de bodem.
- Verdeel de uitgelekte aardbeien over de mascarpone.
- Decoratie: wat mooie sliertjes sinaasappelschil of wat poedersuiker
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!