(4 personen)
Bereiden: 15 minuten
In de pan: 15 minuten
Op de markt en bij de groenteboer zie je ze steeds vaker liggen: de truffelaardappel. Een lekkere donkerpaarse, van buiten bijna zwarte aardappel die inderdaad wel iets weg heeft van een flinke truffel. Maar hij smaakt als een echte aardappel, zij het ietsje zoeter dan de gewone. Maak er eens deze prachtig lila puree van. Bekijk ook eens mijn aardappelpureefilmpje !
Nodig:
800 g truffelaardappels
1 dl melk of room
50 g boter
zout & peper
verse nootmuskaat
- Schil de aardappels en snij ze in (vrij kleine) stukken.
- Kook in gezouten water in ± 15 minuten gaar.
- Afgieten en even laten uitdampen.
- Door de pureeknijper halen of met een pureestamper fijnstampen.
- Melk (of room) even aan de kook brengen en toevoegen.
- De pan weer op het vuur zetten en goed roeren met een houten lepel.
- Boter toevoegen en blijven roeren tot een mooie luchtige puree.
- (Eventueel extra boter of melk/room toevoegen.)
- Op smaak brengen met zout, peper en versgeraspte nootmuskaat.
Serveren::
In een mooie schaal of op borden als halve bollen met behulp van de ijsbollentang!
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!