(4 personen)
Bereiden: 8 minuten
In de oven: 30 minuten
Geurige gebakken aardappels uit de oven met rozemarijn. Erg makkelijk om te maken, want de aardappels gaan rauw en ongeschild de oven in, je hoeft ze alleen een paar keer om te scheppen. Wanneer je ook het hoofdgerecht in de oven hebt staan, zet je de aardappels gewoon op de allerlaagste richel, of zelfs op de bodem. Geen omkijken naar.
Nodig:
1 kilo aardappels
flinke scheut olijfolie
1 teentje knoflook
handvol verse rozemarijn
zout
- Oven voorverwarmen op 220°C.
- Schil de aardappels of boen ze alleen maar goed schoon onder de kraan.
- Snij ze in niet al te kleine stukken. Ook een idee: snij ze in langwerpige dunne parten (‘wedges’), dat geeft ook een mooi effect.
- Hak de rozemarijnblaadjes iets kleiner.
- Pel de knoflookteen en snij in kleine stukjes.
- Sprenkel wat olijfolie over de bakplaat of een braadslee.
- Doe de aardappels, de rozemarijn en de knoflook erin.
- Sprenkel er nog wat extra olijfolie overheen.
- Meng tot de aardappels goed bedekt zijn met een laagje olie.
- Schuif in de oven en laat in een half uur bruin en knapperig worden. Tussentijds even omscheppen.
- Laat de aardappels uitlekken op wat keukenpapier en bestrooi met (grofgemalen) zout.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!