(4 personen)
Bereiden: 5 minuten
In de oven: 8-10 minuten
De combinatie ligt op het eerste gezicht niet voor de hand, maar probeer het maar eens: boterzachte zalm, knapperige rauwe ham en geurige (zelfgemaakte!) pesto. Van tevoren klaar te maken, je schuift het pas op het laatste moment in de oven. Ook heel geschikt voor grote gezelschappen!
Nodig:
4 zalmfilets (even groot)
4 flinke el (liefst zelfgemaakte!) pesto
1 citroen (alleen rasp)
8 plakjes rauwe ham
scheutje olijfolie
- Oven voorverwarmen op 200°C.
- Besmeer de bovenkant van de zalmfilets met pesto.
- Rasp wat citroenschil boven de pesto.
- Verpak de filets vervolgens in de plakjes rauwe ham.
- Vet een braadslee in met wat boter of olie en leg de zalmfilets erin.
- Besprenkel met een klein beetje olijfolie.
- Bak gaar in de oven in circa 8 – 10 minuten.
Wijntip van Harold Hamersma
Een mooie droge rosé uit het zuiden van Frankrijk.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!