(4 personen)
Bereiden: 10 minuten
In de oven: 10 minuten
Een fijne combinatie van sappige vijg, smeltende mozzarella en knapperige ham. Snel klaar, helemaal van tevoren te maken en het ziet er chique uit. Probeer wel écht lekkere mozzarella te vinden, niet die taaie gummi die veel supermarkten verkopen
Nodig:
4 verse vijgen
half bolletje buffelmozzarella
4 plakjes Parmaham
3 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
zout & peper
- Oven voorverwarmen op 200°C
- Snijd de vijgen van bovenaf kruislings in, bijna tot de bodem.
- Vouw ze een beetje open.
- Snijd de mozzarella in 4 stukjes en stop ze in het hart van elke vijg.
- Wikkel een plakje rauwe ham horizontaal om elke vijg.
- Bak de vijgen 10 minuten in de hete oven tot de ham knapperig is en de kaas begint uit te lopen.
Serveren:
- maak een vinaigrette van de olijfolie, balsamicoazijn en zout & peper.
- Zet elke vijg in het midden van een bord en druppel wat van de vinaigrette eromheen.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!