(4 personen)
Bereiden: 15 minuten
In de oven: 45 minuten
Ratatouille wordt vaak sufgekookt, maar in de oven blijven alle groenten herkenbaar. Bovendien: een makkelijker groentegerecht dan dit bestaat niet. Je laat de oven rustig het werk doen en hebt er zelf geen omkijken naar. Kan prima van tevoren bereid worden, want ook lekker op kamertemperatuur. Maak liefst een grote hoeveelheid, want a) het slinkt nogal, b) iedereen vindt het lekker en c) wat overblijft kan de volgende dag door de pasta met wat lekkere olijfolie en parmezaanse kaas
Nodig:
2 rode paprika
2 gele paprika
1 courgette
1 aubergine
1 rode ui
doosje kerstomaatjes (liefst Romaatjes)
verse rozemarijn en tijm
1 teentje knoflook
scheut olijfolie
- Oven voorverwarmen op 200°C.
- Snijd de paprika, courgette en aubergine in stukken, de ui in ringen en hak de knoflook fijn.
- Vet een grote ovenschaal of braadslee in met wat olijfolie.
- Doe de groenten erin met de blaadjes rozemarijn en tijm.
- Schenk er een flinke scheut olijfolie over en schep alles goed door elkaar.
- Zet de schaal in de oven. Schep tussentijds 2 keer om.
- Voeg na een half uur de kerstomaatjes toe.
- Serveer warm of lauwwarm.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!