(4 personen)
Bereiden: 15 minuten
In de oven: 15 + 30 minuten
Een quiche is makkelijk te maken, snel klaar, en iedereen houdt ervan. Wat wil je nog meer? Probeer eens deze luxe variant met gerookte zalm, dille en kappertjes.
Nodig:
5 plakjes diepvriesbladerdeeg
100 g gerookte zalm
100 g geraspte oude kaas of parmezaan
5 eieren
250 ml slagroom (of 1 flesje koffieroom)
handje verse dille
2 el kappertjes
zout & peper
wat boter en bloem (invetten van de vorm)
- Oven voorverwarmen op 200°C.
- Spreid de plakjes bladerdeeg uit op het aanrecht om te ontdooien.
- Klop in een grote kom de eieren los met de (slag)room.
- Snij de zalm in kleine reepjes, knip de dille fijn en roer erdoor.
- Spoel de kappertjes af met water, laat uitlekken en roer erdoor.
- Voeg de geraspte kaas toe, veel peper en weinig zout.
- Vet een (spring)vorm van Ø 24 cm in met boter en bestrooi met wat bloem.
- Plak de bladerdeegplakjes aan elkaar en doe over in de vorm. Snij de randen recht bij.
- Bak de bodem 15 minuten voor met een bakvulling (zie printversie voor uitleg).
- Haal de vorm uit de oven, verwijder bakpapier en bakbonen en giet voorzichtig de eivulling erin.
- Zet terug in de oven en laat de quiche in ± een half uur gaar worden.
Serveren: met een lekkere groene salade.
Wijntip van Harold Hamersma
Vanwege de zuren van de kappertjes graag Sauvignon Blanc, bij voorkeur uit Bordeaux.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!