(4 personen)
Bereiden: 15 minuten
In de oven: 15 + 30 minuten
Een quiche saai & ouderwets? Niet met deze verrassende vulling! Doperwten en munt zijn een klassieke combinatie, en de reepjes ham zijn daar weer een mooie aanvulling op. Ook koud erg lekker (picknick!).
Nodig:
5 plakjes diepvriesbladerdeeg
100 g diepvriesdoperwten (= 2 handen vol)
100 g geraspte oude kaas of parmezaan
100 g achterham
5 eieren
250 ml slagroom (of 1 flesje koffieroom)
handje verse muntblaadjes
zout & peper
wat boter en bloem (invetten van de vorm)
- Oven voorverwarmen op 200°C.
- Spreid de plakjes bladerdeeg uit op het aanrecht om te ontdooien.
- Klop in een grote kom de eieren los met de (slag)room.
- Snij de ham en munt in dunne reepjes en voeg toe.
- Roer de bevroren doperwten en de geraspte kaas erdoor.
- Voeg flink wat versgemalen peper en zout toe.
- Vet een (spring)vorm van Ø 24 cm in met boter en bestrooi met wat bloem.
- Plak de bladerdeegplakjes aan elkaar en doe over in de vorm. Snij de randen recht bij.
- Bak de bodem 15 minuten voor met een bakvulling (zie printversie voor uitleg).
- Haal de vorm uit de oven, verwijder bakpapier en bakbonen en giet voorzichtig de eivulling erin.
- Zet terug in de oven en laat de quiche in ± een half uur gaar worden.
Serveren: lekker met veldsla.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!