(4 personen)
Bereiden: 15 minuten
In de oven: 20 minuten
Met een vulling van krab en dille maak je in een handomdraai van een eenvoudige forel dit lekkere en verrassende gerecht. Forellen zijn overal verkrijgbaar en bovendien niet duur. En ach wat ziet het er mooi uit op het bord, zo’n visje!
Nodig:
4 forellen (schoongemaakt door de visboer)
1 citroen
1 glas witte wijn
pittige mosterd (Dijon)
zout & peper
wat boter om in te vetten
voor de vulling:
1 blikje krab (200 g)
1 rode ui, fijngesnipperd
20 g zachte boter
1 ei, losgeklopt
handje verse dille, fijngehakt
2 el paneermeel/broodkruim
scheutje vers citroensap
cayennepeper
zout
- Oven voorverwarmen op 200°C.
- Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar tot een smeuïge massa.
- Bestrooi het binnenste van de forellen met zout en peper.
- Besprenkel met wat vers citroensap en wrijf in met mosterd.
- Vul elke holte op met ¼ deel van de vulling.
- Vet de bodem van een braadslee goed in met boter.
- Leg de forellen naast elkaar erin, met de vulling naar beneden.
- Giet de witte wijn erbij en bak in ± 20 minuten gaar in de oven.
Serveren: Schep de vissen voorzichtig over op 4 grote platte borden. Lekker met roergebakken wilde spinazie.
Wijntip van Harold Hamersma
Forel houdt van Elzasser Riesling en krab vindt het ook lekker. Dat wordt dus driedubbel genieten.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!