(2 personen) / Vegetarisch
Bereiden: 15 minuten
Wachttijd: 15 minuten (of langer)
Het is zomer, nog lekker warm in het avondzonnetje en je zit op je balkon met een glaasje witte wijn. Zonde om nu lang in de keuken te gaan staan, alleen krijg je zo langzamerhand trek. Maar dan wel in iets lichts, iets vrolijks. Dan is dit het ideale pastagerecht. Het valt of staat met écht goede, rijpe ingrediënten. Zorg dus dat je de allerlekkerste mozzarella in huis hebt, niet die treurige taaie supermarktvariant.
Nodig:
200 g pasta (bijv. farfalle of penne)
1 bol buffelmozzarella
5 geurige, rijpe tomaten (pomodori)
handje verse basilicum
1 teentje knoflook, uit de knijper
scheut olijfolie
scheutje balsamicoazijn
zout & peper
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Breng een pan water aan de kook voor de pasta.
- Snij de mozzarella in stukjes.
- Scheur de basilicum in reepjes.
- Ontvel de tomaten: snijd ze kruislings in, dompel ze even in het kokende water, haal er weer uit en je kunt de velletjes makkelijk verwijderen.
- Verwijder de pitjes en snij de tomaten in blokjes. (Of neem kerstomaatjes en halveer ze alleen maar even, da’s nog sneller…)
- Vermeng tomaat, mozzarella en basilicum in een grote kom.
- Voeg knoflook, olijfolie, balsamicoazijn en (versgemalen) peper en zout toe.
- Laat de smaken even intrekken (kwartiertje of langer).
- Kook de pasta gaar en giet af in een zeef.
- Doe de hete pasta direct over in de kom met de tomaat en mozzarella en meng alles door elkaar.
Serveren: Onmiddellijk!
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!
Bewaar dit recept als pin op Pinterest: