(4 personen)
Bereiden: 25 minuten
In de oven: 18 minuten
Prachtige beestjes, kwartels, en ze zien er reuze feestelijk uit op het bord. Een beetje poelier heeft ze (vers of diepvries) altijd wel in huis. Deze hebben een verrassende vulling van gedroogde pruimen en tijm en een knapperig jasje van ontbijtspek. Moeilijk? Welnee! En helemaal van tevoren klaar te maken. Dit recept gaat uit van kwartels van circa 200 gram, maar ze kunnen nogal variëren in formaat. Als het hele kleintjes zijn, kun je ook rekenen op twee kwartels per persoon.
Nodig:
4 kwartels (schoongemaakt door de poelier)
10 gedroogde pruimen
100 g ontbijtspek
handje verse tijm
zout & peper
- Oven voorverwarmen op 220°C.
- Verwijder de pitten uit de pruimen en snij ze in stukjes.
- Snij een paar plakjes ontbijtspek in kleine stukjes.
- Meng samen met tijmblaadjes en versgemalen peper door elkaar.
- Maak er 4 bolletjes van.
- Snijd de pootjes 2x in met een scherp mes.
- Maal flink wat zout & peper in elke holte.
- Schuif een bolletje pruimen in elke holte.
- Bedek de kwartels met plakjes ontbijtspek.
- Bind de pootjes samen met een stukje rolladetouw.
- Doe de kwartels in een ingevette braadslee en schuif in de oven.
- Gaar in circa 18 minuten (bij kwartels van 200 g).
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!