(4 personen)
Bereiden: 10 minuten
In de pan: 15 minuten
Eigenlijk een onooglijk ding, zo’n knolselderij, maar o wat kun je er heerlijke dingen mee maken! Voor één gerecht is zo’n hele knol meestal te groot, zodat je vaak met een halve knol blijft zitten. Maak daar eens dit fijne soepje mee. Met een verrassing onderop in de vorm van een plakje zalm.
Nodig:
½ knolselderij
1 ui, gesnipperd
1 groentebouillonblokje
1/8 l slagroom
bosje verse peterselie, grof gehakt
peper & zout
beetje boter om te bakken
50 g gerookte zalm
- Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes.
- Fruit de ui zachtjes in wat boter.
- Voeg de uitgelekte blokjes knolselderij toe.
- Voeg een liter water toe, het bouillonblokje, de slagroom, bijna het hele bosje peterselie en peper & zout.
- Laat in 15 minuten heel zachtjes gaar worden.
- Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine.
Serveren:
- Drapeer in het midden van elk soepbord een mooi hoopje gerookte zalm.
- Schenk de warme soep erover heen.
- Garneer met wat fijngehakte peterselie.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!