(4 personen)
Bereiden: 10 minuten
In de oven: 20 minuten
Een cadeautje op je bord, zo’n pakketje van malse kipfilet met romige boursin op een bedje van fleurige groenten. Je kunt er bovendien eindeloos mee variëren. Makkelijk: je kunt de pakketjes helemaal van tevoren klaarmaken, en ze op het laatste moment in de oven schuiven.
Nodig:
4 kipfilets
1 doosje boursin
1 rode paprika
1 gele paprika
handje champignons
paprikapoeder
kerriepoeder
ketoembar (gemalen koriander)
wat verse kruiden (bv. peterselie)
scheutje witte wijn
zout & peper
klontje boter om in te vetten
- Oven voorverwarmen op 200°C.
- Leg 4 grote stukken aluminiumfolie klaar, besmeer met wat zachte boter.
- Snij de paprika’s in dunne reepjes en verdeel ze over de folie.
- Bestrooi de kipfilets rijkelijk met kruiden.
- Snij ze in de lengte gedeeltelijk in, als een broodje.
- Smeer er boursin tussen en klap weer dicht.
- Leg de kip bovenop de paprika.
- Snij de champignons in plakjes en strooi ze over de kip.
- Voeg nog wat fijngehakte verse kruiden toe.
- Giet er een scheutje wijn over.
- Vouw de pakketjes zorgvuldig dicht (zie ook de printversie van dit recept).
- Bewaar eventueel tot gebruik in de koelkast.
- Leg de pakketjes 20 minuten op de bakplaat in het midden van de oven.
Serveren:
Laat iedereen aan tafel zelf z’n pakketje uitpakken. Lekker met rijst.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!