(4 personen)
Bereiden: 20 minuten
Marinadetijd: 15 minuten (of langer)
Een heel makkelijk en snel gerecht voor door de week. Een oosterse klassieker, maar dan op z’n Hollands met een preitje en mooie rode reepjes paprika erbij.
Nodig:
500 g kipfilet
1 prei in ringetjes
1 rode paprika in dunne reepjes
1 doosje champignons in plakjes
100 g cashewnoten (ongezouten)
175 g mie
scheutje olie
Voor de marinade:
1 dl sherry
1 dl ketjap
1 el maizena
1 tl sambal
1 tl gemberpoeder
1 teentje knoflook (uit de pers)
- Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar in een kom.
- Snij de kip in reepjes en schep erdoor.
- Laat even een kwartiertje (of langer) marineren.
- Breng een grote pan water (met zout) aan de kook voor de mie.
- Laat de kip uitlekken in een zeef (vang de marinade weer op).
- Bak de kipreepjes snel in wat hete olie.
- Voeg de prei, de paprika en champignons toe en bak alles even mee.
- Voeg de marinade toe.
- Doe het deksel op de pan en laat alles in 10 minuten zachtjes gaar worden.
- Kook in de tussentijd de mie.
- Roer op het laatste moment de cashewnoten door de kip.
- Schep tenslotte de uitgelekte mie erdoor.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!