(6-8 personen)
Bereiden: 20 minuten
Wachttijd (opstijven/intrekken): minimaal 4 uur
Een trifle is een Engelse stapeltoetje met cake, vruchten en vla. Tiramisu is een Italiaans stapeltoetje met lange vingers, mascarpone en chocola. Deze trifle heeft een Italiaans tintje door de mascarpone, en je kunt er allerlei restjes (uit de voorraadkast of het kerstpakket) in verwerken. Ideaal om van een oudbakken kersttulband af te komen.
Nodig:
250 g mascarpone (1 bakje)
1 limoen
5 el suiker
halve oudbakken kersttulband (of gewone cake of panettone)
flinke scheut Drambuie
350 g stoofpeertjes (niet te kruidig)
½ pot cranberry- of frambozenjam
- Snij de cake in dunne plakken.
- Neem een mooie grote glazen schaal en verdeel de cake over de bodem.
- Besprenkel met de Drambuie.
- Schep de stoofpeertjes uit het vocht en snij ze in stukken (zonder klokhuis!).
- Meng met de jam tot een lekker smeuïg/nat mengsel, voeg eventueel nog een scheutje perenvocht toe.
- Verdeel de vruchten over de cake.
- Rasp de limoenschil en pers hem vervolgens uit.
- Roer rasp en sap samen met de suiker door de mascarpone.
- Verdeel dit over het fruit.
- Zet in de koelkast en laat minimaal 4 uur intrekken.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!